En ikke-vandbaseret PU-overfladebehandling er den eneste korrekte metode til at beskytte skydepresenninger ordentligt. Den unikke SolidSkin-formel gør presenningerne langtidsholdbare, smudsafvisende, robuste og bestandige over for mekaniske belastninger. Den høje og permanente glans garanterer et strålende billede.

Instituttet TÜV-TNO Quality Services har testet SolidSkin-skydepresenninger under realistiske forhold og sammenlignet dem med tilsvarende vandbaserede produkter. Disse afprøvninger viste, at overfladebehandlinger på vandbasis ikke kommer i nærheden af kvaliteten hos SolidSkins skydepresenninger. SolidSkins banebrydende formel har vist sig at være den ultimative beskyttelse til lastbilspresenninger.

Forskellen mellem UV- og latextrykfarver i kombination med vandbaserede overfladebehandlinger (Engelsk)

Det har vist sig, at en vandbaseret overfladebehandling ikke kan tåle de mekaniske belastninger, som skydepresenninger udsættes for. Denne type overfladebehandlinger udviser tydelige mangler allerede efter et år. Beskyttelseslaget angribes af UV-stråling og gulner, så snart lakken tørrer ud. Det er igen et tegn på, at beskyttelseslaget bliver skørt og mister sin virkning. Det kan løsne sig, med det resultat at trykfarven under overfladebehandlingen bliver angrebet og kan blive tilsmudset. I sidste ende misfarves og falmer billedet på presenningen.

Smudsafvisende Lotuseffekt og bestandighed over for aggressive stoffer

Vandbaserede overfladehandlinger kan blive beskadiget af snavs og/eller kemikalier. Lakkens struktur nedbrydes, hvilket resulterer i, at den løsner sig. Derefter løsner beskyttelseslaget og trykfarven sig, og trykket taber både kvalitet og farveglans. SolidSkins PU-overfladebehandling går ikke i forbindelse med nogle andre stoffer. Dens apolære egenskaber giver SolidSkin-presenninger deres smudsafvisende effekt. Snavs og kemikalier bliver liggende på overfladen takket være den såkaldte lotuseffekt og fjernes let af regnen eller i vaskehallen. Den ikke-vandbaserede PU-overfladebehandling fra SolidSkin er fuldkommen gennemsigtig og gulner ikke ved UV-påvirkning. PU-komponenterne ligger ikke oven på trykfarverne, men smelter sammen med disse ned i presenningen, hvorved der opstår en stærk vedhæftningseffekt. Denne nye enhed bevarer sin fleksibilitet, og belægningen kan ikke løsne sig.

Test med nitrocellulosefortynder (Engelsk)

Der findes beskyttelseslakker af enhver type på markedet. Det er nemt at teste de påvirkninger, som en presenning skal kunne modstå. Påfør lidt nitrocellulosefortynder på den blanke lakoverflade og lad det virke i ca. 45 sekunder. Hvis belægningen og trykfarven løsner sig, yder produktet ikke tilstrækkelig beskyttelse. Lakkens glans må heller ikke tabe i kvalitet efter denne test.